¨Το ανθρώπινο σώμα¨

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα ¨Ευ ζην¨ υλοποίησαν δραστηριότητες για την υποενότητα ¨Το ανθρώπινο σώμα¨. Παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο για το ταξίδι της τροφής και ύστερα από συζήτηση, χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας δημιούργησαν την αναπαράσταση του πεπτικού συστήματος σε φύλλο εργασίας. Οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις μέσα σε ένα δημιουργικό περιβάλλον. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

Εργαστήρια Δεξιοτήτων Στ’ Δημοτικού με θέμα: Υγιή Παιδιά, Υγιής Πλανήτης

Εργαστήρια δεξιοτήτων Στ’ Δημοτικού : Υγιή παιδιά,υγιής πλανητης-Σχεδιασμος γευμάτων,η χώρα του πρωινού,γαλακτοκομικά προϊόντα και δημητριακά, αναφορά στη σημασία τους για την υγεία, κανόνες σωστής διατροφής ,άθλησης και διαιτολογίας, δημιουργία προγραμμάτων διατροφής και μαθητικών διαιτολογίων. Από την στ’ τάξη του 9ου δημοτικού σχολείου. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση-Το σώμα είναι δικό μου!

Στα πλαίσια του μαθήματος<<Εργαστήρια Δεξιοτήτων>>και του προγράμματος που πραγματοποιεί η ΣΤ’ τάξη με τίτλο: <<Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση-Το σώμα είναι δικό μου!>> έγιναν ορισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με την εισήγηση της κυρίας Καραγιάννη Λαμπρινής καθηγήτριας  Φυσικής Αγωγής.Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν είναι οι εξής: Α)Τα μέρη του σώματος:Μιλήσαμε για τα μέρη του σώματος,για τα κοινά και τις διαφορές που έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους και ονομάσαμε τα μέρη του σώματος και τα ιδιωτικά μέρη. Β)Ο κανόνας του εσώρουχου-το κυνήγι των μπαλονιών-Μιλάμε στα παιδιά ότι το σώμα μας είναι δικό μας και κανείς δεν πρέπει να μας αγγίζει αν δεν το θέλουμε και δεν το επιτρέπουμε εμείς.Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στον κύκλο μπαλόνια που έχουμε… Διαβάστε περισσότερα

Συνέχεια ανάγνωσης