Όταν η μουσική συναντά την ποίηση: Αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων και τη μουσικό μας κ. Ράνια Νάτση συμμετείχε στην εκδήλωση με θέμα τη Μελοποιημένη ποίηση που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και ο Δήμος Ιωαννιτών, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

Ημερήσια εκδρομή Νεκρομαντείο – Πάργα

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στο Νεκρομαντείο Αχέροντα στην Πρέβεζα και στο μουσείο της Ελιάς στην Πάργα «Παλιό Ελαιοτριβείο – Παραγαία». Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου. Έπειτα ξεναγήθηκαν στον χώρο του ελαιοτριβείου, μαθαίνοντας τον τρόπο λειτουργίας κάθε μηχανήματος για την παραγωγή ελαιόλαδου και παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής σαπουνιού από ελαιόλαδο. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Καμπέρειο Θέατρο

Την Τρίτη στις 16 Απριλίου οι Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου σε συνεργασία με τη Θεατρολόγο του σχολείου κ. Μαρία Κεβρεκίδου επισκέφτηκαν το Καμπέρειο θέατρο και ξεναγήθηκαν στον χώρο της σκηνής, στα καμαρίνια και στο βεστιάριο. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

Δεντροφύτευση στο χώρο του σχολείου

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τους υπαλλήλους του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι σε συνεργασία με τους μαθητές της Α΄, της Β΄ και του 2ου Ειδικού Σχολείου βοήθησαν σε όλη τη διαδικασία της δεντροφύτευσης στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

Σχολική εφημερίδα στην αγγλική γλώσσα με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος

Στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης στη διδασκαλία των Αγγλικών, οι μαθητές δημιούργησαν ένα πόστερ και μια σχολική εφημερίδα στην αγγλική γλώσσα με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

Επίσκεψη στα γεφύρια του Βοϊδομάτη και του Αώου ποταμού

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας επισκέφτηκαν οι Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις του σχολείου μας τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 για την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ποτάμια και τα γεφύρια. Τα παιδιά με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο πλούτισαν τις γνώσεις τους. Επισκέφτηκαν τα γεφύρια του Βοϊδομάτη ποταμού και του Αώου και εργάστηκαν σε δημιουργικά φύλλα εργασίας. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

¨Το ανθρώπινο σώμα¨

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα ¨Ευ ζην¨ υλοποίησαν δραστηριότητες για την υποενότητα ¨Το ανθρώπινο σώμα¨. Παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο για το ταξίδι της τροφής και ύστερα από συζήτηση, χωρισμένοι σε ομάδες εργασίας δημιούργησαν την αναπαράσταση του πεπτικού συστήματος σε φύλλο εργασίας. Οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις μέσα σε ένα δημιουργικό περιβάλλον. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης