Ημερήσια εκδρομή Νεκρομαντείο – Πάργα

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του σχολείου μας στο Νεκρομαντείο Αχέροντα στην Πρέβεζα και στο μουσείο της Ελιάς στην Πάργα «Παλιό Ελαιοτριβείο – Παραγαία». Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου. Έπειτα ξεναγήθηκαν στον χώρο του ελαιοτριβείου, μαθαίνοντας τον τρόπο λειτουργίας κάθε μηχανήματος για την παραγωγή ελαιόλαδου και παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής σαπουνιού από ελαιόλαδο. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

Επίσκεψη από τις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις στο ΚΠΕ Πραμάντων και συμμετοχή στο πρόγραμμα “Άραχθος ο Αγγελιοφόρος των Βουνών”

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία ΚΕ.ΠΕ.Α.(ΚΠΕ), Πραμάντων είναι περιφερειακού τύπου και η έδρα του είναι τα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.  Οι δράσεις του Κ.Π.Ε. βασίστηκαν και βασίζονται σε προγράμματα, τα οποία στοχεύουν στην ανάδειξη του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις. Ένα από τα προγράμματα του ΚΕ.ΠΕ.Α. παρακολούθησαν και οι μαθητές της Δ΄,Ε, και Στ΄ του σχολείου μας με τίτλο: ΑΡΑΧΘΟΣ, Ο ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΣΚΟΠΟΣ: Η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας του νερού σε σχέση με την ίδια τη ζωή και τη σύνδεση του με την ανθρώπινη εξέλιξη, της ανάγκης προστασίας των υδάτινων οικοσυστημάτων λόγω της αλόγιστης χρήσης των υδάτινων πόρων και… Διαβάστε περισσότερα

Συνέχεια ανάγνωσης

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Καλπακίου όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο χώρο του γνωρίζοντας την ιστορική παρακαταθήκη του 1940, αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό βίντεο με την αναπαράσταση των γεγονότων του πολέμου του 1940. Μοιραστείτε το:

Συνέχεια ανάγνωσης

Eκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη

Το 9ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων πραγματοποίησε εκπαιδευτική/διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη που βρίσκεται στο Μπιζάνι Ιωαννίνων την Πέμπτη 6 Oκτωβρίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος «Τogether in sport». Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Μετάδραση σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και τη Γερμανική Αθλητική Συνομοσπονδία (DOSB). Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ-AMIF) και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF). Ο βασικός στόχος του έργου είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε ανήλικους αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και ημεδαπούς να συμμετάσχουν σε ένα ευρέος φάσματος αθλητικό πρόγραμμα, προκειμένου να έρθουν σε επαφή σε σταθερή βάση με… Διαβάστε περισσότερα

Συνέχεια ανάγνωσης