Ανακοίνωση

9ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔIAΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες

Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία σας  με τις εγγραφές  στο ΠΣΔ των μαθητών του σχολείου.

Η κατάσταση που ζούμε είναι χωρίς άλλο πρωτόγνωρη. Ο ιός COVID-19 και η πορεία του προκαλούν δικαιολογημένα ανησυχία.

Γι αυτό: Παραμένουμε σπίτι, προσέχουμε και ακολουθούμε ευλαβικά τις οδηγίες των υπευθύνων.

Η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής όλων μας. ΠΡΟΣΟΧΗ  όμως: ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ. Διατηρούμε την ψυχραιμία και αναπτύσσουμε αλληλεγγύη που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας. Μην μεταβιβάζετε το άγχος σας στο παιδί

Τα παιδιά χρειάζονται μέσα στην καθημερινότητά τους, μεταξύ άλλων, τη ρουτίνα και υποχρεώσεις για να αισθάνονται ασφάλεια, ότι “κάπου πατάνε”. Σε τέτοιες περιόδους κρίσης είναι αρκετά σημαντικό να το έχουν στα υπόψη τους οι γονείς.

Μπορεί να έχουμε όλοι την ανάγκη να βγαίνουμε “εκτός προγράμματος” για κάποιες μέρες κατά τη διάρκεια των διακοπών, ωστόσο στην παρούσα φάση πρόκειται για μία πολύ διαφορετική περίπτωση. Και ο λόγος γιατί αφενός τώρα δεν διανύουμε περίοδο διακοπών και αφετέρου είναι πολύ διαφορετικό για τα παιδιά να παραμένουν εκτός ρουτίνας για ένα άγνωστο χρονικό διάστημα.

Επομένως γονείς, βάλτε κανόνες και φτιάξτε ένα πρόγραμμα στα παιδιά σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα σε συνεννόηση βέβαια με το παιδί σας, που να περιλαμβάνει σε τακτική βάση μπάνιο, ώρα φαγητού , δραστηριότητες μάθησης, ψυχαγωγίας, αλλά και κοινωνικοποίηση.

Ταυτόχρονα, διατηρήστε μία συγκεκριμένη ώρα ύπνου και φροντίστε να τηρείται.

Υπάρχει σίγουρα χώρος για μία σχετική ευελιξία, δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να επιβάλετε στρατιωτική πειθαρχία στο παιδί σας, ωστόσο έχετε κατά νου να θέτετε κάποια όρια που θα το κρατήσουν σε μία κανονικότητα.

Αναλόγως την ηλικία, το παιδί θα έχει συγκεκριμένο φόρτο εργασίας, ακόμα και τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά. Αυτό που προτείνεται στους γονείς είναι να οριστεί μία συγκεκριμένη ώρα (και όχι μία ολόκληρη ημέρα) και να συμφωνήσετε κάποιο σημείο του σπιτιού για μελέτη.

Διανύουμε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, όπου το άγχος και ο πανικός είναι διάχυτα παντού. Τα παιδιά γίνονται δέκτες της ανησυχίας των ανηλίκων και πολλές φορές εσωτερικεύουν το άγχος τους κάτι που είναι πολύ επιβλαβές.

Συζητείστε μαζί τους για το τι συμβαίνει, χωρίς να είστε υπερβολικά δραματικοί. Είναι ευτυχές το γεγονός ότι μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο ιός δεν είναι επικίνδυνος για τα παιδιά. Μπορείτε να τους εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να παραμείνουν εκτός σχολείου.

Δεν υπάρχει λόγος να τρομάζουμε τα παιδιά, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Και να θυμάστε ότι τα παιδιά ακούν και αντιλαμβάνονται τα πάντα

Από την πλευρά μας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, στεκόμαστε διπλά σας και εργαζόμαστε σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία με τον τρόπο που είναι κάθε φορά πιο εύχρηστος και κατανοητός για τους μαθητές. Γίνονται προσπάθειες για εγγραφή  στην πλατφόρμα eclass του ΠΣΔ  την οποία επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου για την ανάρτηση του εκπαιδευτικού υλικού.

Οι δυσκολίες στην τηλεκπαίδευση είναι αρκετές:

  • Αργό δίκτυο
  • Μη επαρκής εξοπλισμός γονέων
  • Πολλοί γονείς δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία

 

Αγαπητοί γονείς,

Στεκόμαστε δυνατοί για όσο διάστημα διαρκέσει η πανδημία, ανυπομονώντας για την επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία.

Από την άλλη μόνο η ζωντανή παρουσία των μαθητών μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην διαπαιδαγώγηση τους  και θεωρώ την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ένα προσωρινό μέτρο που δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη ζωντανή σχέση δάσκαλου-μαθητή σχολείου

Από την Δευτέρα 30-3-2020 μπορείτε να μπαίνετε με τους κωδικούς μαθητή στην πλατφόρμα e-class του ΠΣΔ στην οποία οι εκπαιδευτικοί θα αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό στα μαθήματα της τάξης τα οποία είναι επαναληπτικά και καθημερινά θα εμπλουτίζονται.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση παρακαλείσθε να ενημερώνεστε καθημερινά από την ιστοσελίδα του σχολείου ή με τηλέφωνο στην Δ/νση του σχολείου τις πρωινές ώρες από 8π.μ.-13:00μ.μ

 

 

 

 

Πάντα στη διάθεση σας

 

Αλέξανδρος Παππάς

Τηλέφωνο  επικοινωνίας : 2651022203  &  6978333090

 

 

 

Μοιραστείτε το: